Εκτύπωσέ το Σελίδα

Ποιοί είμαστε

Για να πάρτε μια ιδέα, δείτε το παρακάτω βίντεο:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Η Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος είναι ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα που γεννήθηκε μέσα από το κίνημα της πλατείας Συντάγματος στα πλαίσια των αναγκών της κοινωνίας.

Κυρίαρχο όργανο είναι η γενική συνέλευση, όπου κάθε Δευτέρα, ισότιμα και αμεσοδημοκρατικά, παίρνονται οι αποφάσεις για όλα τα θέματα και τις δράσεις.

Από το Μάη του 2011 ξεκινήσαμε στην πόλη μας συλλογικές δράσεις, συμμετέχοντας σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Μαζί και με άλλες συλλογικότητες παλεύουμε ενάντια στα χαράτσια, στήνουμε ομάδες νομικής υποστήριξης μπλοκάροντας πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή με το Αντιφασιστικό Δίκτυο Περάματος – Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Σε τοπικό επίπεδο ενώνουμε κομμένα ρεύματα και νερά.

Με μαζική κινητοποίηση της συνέλευσης και συμμετοχή άλλων συλλογικοτήτων, καταφέραμε να αποτρέψουμε την κατάσχεση σπιτιού άνεργου συμπολίτη μας για χρέος 731 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ.

Εδώ και δυο χρόνια παρέχουμε μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου σε συνεργασία με αλληλέγγυους δασκάλους και καθηγητές, για να μη στερηθούν τα παιδιά της πόλης του 70% ανέργων το δικαίωμα στη μόρφωση.

Από το 2012 οικοδομήσαμε ένα δίκτυο έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης, στηρίζοντας με τρόφιμα, ρούχα, σχολικά είδη, παιχνίδια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης περισσότερες από 100 οικογένειες ανέργων, μελών της συνέλευσης.

Εχουμε έρθει σε επαφή με τους προέδρους εμπόρων και παραγωγών της λαϊκής αγοράς αλλά και με τους ίδιους τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες εστίασης της περιοχής μας, διάφορες επιχειρήσεις, συνδικάτα, παραγωγούς από τη νότια Ελλάδα και οργανώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα συλλογή τροφίμων έξω από μεγάλα σούπερ μάρκετ, όπου συμμετέχουν όλα τα μέλη της συνέλευσης, καλώντας τους συμπολίτες μας να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο καρότσι των ανέργων. Ετσι συλλέγουμε αρκετά τρόφιμα που διανέμονται βάσει λίστας αναγκών.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζεται κάποιος για τη λίστα είναι Κάρτα Ανεργίας και Οικογενειακή Κατάσταση. Προτεραιότητα έχουν μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, άνεργοι. Με αυτόν τον τρόπο μοιράστηκαν 10 τόνοι τρόφιμα το 2013.

Επίσης διοργανώνουμε πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις – συζητήσεις, κινηματογραφικές προβολές, συλλογικές κουζίνες, γλέντια, εκθέσεις φωτογραφίας, παιδικό θέατρο και μέσα από όλα αυτά προσπαθούμε από πελάτες του πολιτικού συστήματος να γίνουμε πολίτες αυτού του τόπου. Και τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά, μιας και το σύνολο σχεδόν των μελών μας – που κατά 95% είμαστε άνεργοι – παίρνουμε μέρος μαχητικά – δυναμικά σε δράσεις τοπικές αλλά και ολόκληρου του κινήματος.

Αυτή την περίοδο υποστηρίζουμε ενεργά και μαζικά τη δράση της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Ανέργων για τη Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων και Μαθητών με τις αστικές συγκοινωνίες, με ανοικτές συνελεύσεις σε πλατείες, παρεμβάσεις σε λεωφορεία, στάσεις και αφετηρίες.

Το στέκι μας λειτουργεί καθημερινά για καφέ και συζήτηση, Φλέμινγκ 92 & Αχιλλέως – Πέραμα.

Επίσης μας βρίσκετε στο www.asperamatos.gr, στο Facebook/asperamatos, στο e-mail info@asperamatos.gr και στα τηλέφωνα 210-4022519 και 6996397511.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.asperamatos.gr/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5/