«

»

Μαρ 03

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Δωρεάν Μετακινήσεις

Άνεργη, Άνεργε,

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Είμαστε κι εμείς άνεργοι και ζούμε στις ίδιες γειτονιές με σένα. Έχουμε βρεθεί πολλές φορές δίπλα-δίπλα στις ουρές του ΟΑΕΔ κι έχουμε τα ίδια προβλήματα: δυσκολία να εξασφαλίσουμε τα είδη πρώτης ανάγκης ή το εισιτήριο στο λεωφορείο, έχουμε απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τόσα άλλα.

Προβλήματα που μάς τα δημιούργησε η δολοφονική πολιτική κυβέρνησης / Τρόικας!

Καταλαβαίνουμε πως όλα τα προβλήματά μας, μαζί και το πιο σημαντικό – ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ – μπορούν να λυθούν ΜΟΝΟ με την ανατροπή αυτών των πολιτικών κι εκείνων που τις εκφράζουν.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Πρέπει εμείς οι ίδιοι να κάνουμε κάτι για την καθημερινή επιβίωση, τη δική μας και των παιδιών μας. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Γι αυτό, ως πρώτο βήμα

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες.

Το ίδιο απαιτούμε και για όλους τους μαθητές.

Με συλλογικές και οργανωμένες δράσεις μπορούμε να το επιβάλουμε στην πράξη, απαιτώντας ταυτόχρονα τη θεσμοθέτησή του. Αυτή μας την απαίτηση θα την κάνουμε γνωστή και στους εργαζόμενους και τα σωματεία των συγκοινωνιών, ζητώντας τη συμπαράστασή τους.

Έχοντας πρόσφατο το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του 19χρονου Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι ελεγκτές – κεφαλοκυνηγοί είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στις γειτονιές μας!

ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τους τρόπους δράσης για να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων μας σε συγκεντρώσεις σε κάθε γειτονιά:

ΠΕΡΑΜΑ Κυριακή 9 Μαρτίου 11:30 π.μ. Δημαρχείο Περάματος

ΚΑΜΙΝΙΑ Κυριακή 9 Μαρτίου 6:00 μ.μ. Παπαγεωργακοπούλου & Μεθάνων, Καμίνια ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ Τρίτη 11 Μαρτίου 10.00 π.μ. ΟΑΕΔ Κερατσινίου (Ήρας 2 – Τσελεπίτσαρι) ΣΑΛΑΜΙΝΑ Κυριακή 16 Μαρτίου 11.00 π.μ. Δημαρχείο Σαλαμίνας

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΙΚΑΙΑ Τετάρτη 12 Μαρτίου (για την ώρα και τον τόπο: τηλ. 211-2105782)

Σκεφτόμαστε να οργανώσουμε όλοι οι άνεργοι μια μεγάλη συγκέντρωση στο Τέρμα Περάματος (λεωφορεία) την Κυριακή 23 Μαρτίου, 11:30 π.μ.

Καλούμε ακόμη κάθε φορέα, που βρίσκει δίκαια τα αιτήματά μας, να στηρίξει ενεργά τον αγώνα μας.

Παράλληλα μπορούμε να οργανώσουμε τη διεκδίκηση ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ για όλους τους αποκλεισμένους από αυτήν.

Με ένα δίκτυο ανέργων σε αγωνιστική ετοιμότητα, με τη μαζική αγωνιστική μας στάση, θα επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Ταυτόχρονα θα επιδιώξουμε συντονισμένες ενέργειες με πρωτοβουλίες ανέργων από όλη την Αθήνα και γενικότερα.

Οσοι άνεργοι δεν έχουν βγάλει ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ να βγάλουν ΑΜΕΣΑ για να διεκδικήσουμε να μετακινούμαστε δωρεάν επιδεικνύοντας την κάρτα.

Πρωτοβουλία Ανέργων Σαλαμίνας – Περάματος – Κερατσινίου – Νίκαιας – Καμινίων – Πειραιά

Τηλ. Επικοινωνίας: 699 6397 511 – e-mail: protovoulia.anergon@gmail.com

Εάν ελεγκτής ζητήσει το εισιτήριο μας:

1. Αρνούμαστε να δώσουμε τα στοιχεία μας στον ελεγκτή. Στοιχεία δίνουμε μόνο αν μας τα ζητήσει οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), πταισματοδίκης ή ειρηνοδίκης, που θα βρίσκεται ή θα έλθει στο λεωφορείο/τρένο.

2. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τον ελεγκτή οπουδήποτε. Ούτε βέβαια οποιονδήποτε security.

Αν μας εξαναγκάσει να τον ακολουθήσουμε με τη βία, του κάνουμε μήνυση για παράνομη βία, εκβίαση και παράνομη κατακράτηση. Καλούμε τότε εμείς την αστυνομία και απαιτούμε τη σύλληψή του. Συγκρατούμε σε κάθε περίπτωση τα διακριτικά του (αριθμός στο καρτελάκι του). Αν βιαζόμαστε να φύγουμε, συγκρατούμε τα διακριτικά του και του κάνουμε μήνυση αργότερα.

3. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε την άφιξη της αστυνομίας.

4. Για μεγαλύτερη ταχύτητα στη λήξη του επεισοδίου, κατεβαίνουμε στην επόμενη στάση, χωρίς δισταγμό, κανείς δεν μπορεί να μας κρατήσει μέσα στο όχημα.

5. Η αστυνομία δεν μπορεί να μας συλλάβει (μόνο να πάρει τα στοιχεία μας) διότι το αδίκημα διώκεται κατ’ έγκληση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει υποβληθεί μήνυση από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας (όχι υπάλληλο) συγκεκριμένα για το δικό μας πρόσωπο (πράγμα αδύνατο).

6. Εάν ο οδηγός αρνείται να ανοίξει τις πόρτες (παγιδεύοντας έτσι και τους άλλους επιβάτες), του δηλώνουμε ότι διαπράττει παράνομη κατακράτηση και ότι θα τον μηνύσουμε (πράγμα που κάνουμε εφόσον οδηγηθούμε τελικά στο τμήμα), απευθυνόμενοι ταυτόχρονα και τους συνεπιβάτες μας, εξηγώντας ότι αυτό που κάνει ο οδηγός και ο ελεγκτής είναι παράνομο και ότι όπως σε όλα τα άλλα ζητήματα, η κυβέρνηση, μας τα παίρνει εκβιαστικά και τα δίνει σε εταιρίες και τράπεζες. Με επίγνωση του δίκιου μας, κάνουμε συμμάχους τους συνεπιβάτες μας. Ζητούμε στοιχεία επιβατών για μαρτυρία.

7. Εάν έλθουν οι αστυνομικοί, τους δίνουμε τα στοιχεία μας και απαιτούμε να συλλάβουν αμέσως, τον ελεγκτή ή και τον οδηγό, διότι μας κράτησαν παράνομα εντός του λεωφορείου (ή γραφείου ή σταθμού κλπ), και ζητούμε να εφαρμόσουν την αυτόφωρη διαδικασία και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι, αμέσως στο αστυνομικό τμήμα.

8. Αστυνομικοί που αρνούνται να συλλάβουν τον ελεγκτή/οδηγό κατόπιν της μήνυσής μας, διαπράττουν παράβαση καθήκοντος. Μπορούμε να τους μηνύσουμε και να υποβάλουμε έγγραφη Αναφορά εναντίον τους στο ΑΤ, κοινοποιούμενη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το άρθρο 325 Π.Κ. «όποιος με πρόθεση κατακρατεί άλλον χωρίς την θέλησή του ή του στερεί με άλλον τρόπο την ελευθερία της κίνησης του, τιμωρείται με φυλάκιση». Επομένως, όποιος (συνήθως ο οδηγός σε συνεργασία με τον ελεγκτή), περιορίσει με οποιονδήποτε τρόπο τον πολίτη π.χ. κλείνοντας τις πόρτες του λεωφορείου, ή εμποδίζοντας την κίνηση ή την έξοδό του από το όχημα, διαπράττει το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης (άρθρο 325Π.Κ.), το οποίο διώκεται αυτεπάγγελτα. Ο πολίτης έχει δικαίωμα να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία και να ζητήσει την συνδρομή της. Τα αστυνομικά όργανα είναι υποχρεωμένα να συλλάβουν τον δράστη ή τους δράστες και να σχηματίσουν δικογραφία εις βάρος τους, τηρώντας όσα προβλέπονται στον Κ.Π.Δ. περί αυτοφώρου διαδικασίας. Αντίθετα ακόμη και μετά την «ποινικοποίηση» με τον Ν. 3920/2011 της αποφυγής πληρωμής εισιτηρίου , η οποία πλέον διώκεται ως πταίσμα (391 Π.Κ.) , εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 275 και 409 Κ.Π.Δ. από όπου προκύπτει ότι κανένας πολίτης ( επομένως ούτε ο ελεγκτής η ο οδηγός) δεν έχει δικαίωμα να συλλάβει ο ίδιος δράστη πταισμάτων. Επιπλέον η συγκεκριμένη πράξη «αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου» διώκεται ΜΟΝΟ κατ’ έγκληση, η οποία προϋποθέτει συγκεκριμένη εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. της αντίστοιχής εταιρείας (ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ κλπ), την οποία δεν διαθέτει ο εκάστοτε ελεγκτής!!!

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.asperamatos.gr/%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>